श्री कृष्ण भोग आरती

।। श्री कृष्ण भोग आरती ।। आओ भोग लगाओ प्यारे मोहन आओ भोग लगाओ प्यारे मोहन… दुर्योधन को मेवा त्यागो, साग विदुर घर खायो प्यारे मोहन, आओ भोग लगाओ प्यारे मोहन… भिलनी के बैर सुदामा के तंडुल रूचि रूचि भोग लगाओ प्यारे मोहन… आओ भोग लगाओ प्यारे मोहन… वृदावन की कुञ्ज गली मे, आओं रास…

श्री कृष्ण सहस्रनामावली

।। श्री कृष्ण सहस्रनामावली ।। ॐ हरये स्वाहा। ॐ देवकीनंदनाय स्वाहा। ॐ कंसहन्त्रे स्वाहा। ॐ परात्मने स्वाहा। ॐ पीताम्बराय स्वाहा। ॐ पूर्णदेवाय स्वाहा। ॐ रमेशाय स्वाहा। ॐ कृष्णाय स्वाहा। ॐ परेशाय स्वाहा। ॐ पुराणाय स्वाहा। ॐ सुरेशाय स्वाहा। ॐ अच्युताय स्वाहा। ॐ वासुदेवाय स्वाहा। ॐ देवाय स्वाहा। ॐ धराभारहर्त्रे स्वाहा। ॐ कृतिने स्वाहा। ॐ राधिकेशाय…

श्री कृष्णाची आरती

॥ श्री कृष्णाची आरती ॥ ओवालू आरती मदनगोपाळा। श्यामसुन्दर गळा लं वैजयन्तीमाळा॥ चरणकमल ज्याचे अति सुकुमार। ध्वजवज्रानकुश ब्रीदाचा तोडर॥ ओवालू आरती मदनगोपाळा…॥ नाभीकमळ ज्याचेब्रह्मयाचे स्थान। ह्रीदयीन पदक शोभे श्रीवत्सलांछन॥ ओवालू आरती मदनगोपाळा…॥ मुखकमळा पाहता सूर्याचिया कोटी। वेधीयेले मानस हारपली धृष्टी॥ ओवालू आरती मदनगोपाळा…॥ जडित मुगुट ज्याच्या देदीप्यमान। तेणे तेजे कोदले अवघे त्रिभुवन॥ ओवालू आरती मदनगोपाळा…॥…

श्री बाल कृष्ण जी आरती

|| बाल कृष्ण आरती || आरती बाल कृष्ण की कीजै, अपना जन्म सफल कर लीजै ॥ श्री यशोदा का परम दुलारा, बाबा के अँखियन का तारा । गोपियन के प्राणन से प्यारा, इन पर प्राण न्योछावर कीजै ॥ ॥ आरती बाल कृष्ण की कीजै…॥ बलदाऊ के छोटे भैया, कनुआ कहि कहि बोले मैया । परम…

श्री कृष्ण जी के मंत्र लाभ सहित

।। श्री कृष्ण मंत्र के लाभ ।। श्री कृष्ण मंत्र का जाप करने से सभी पापो का नाश होता है और सुख सौभाग्य में वृद्धि होती है श्री कृष्णा भगवन की पूजा बुधवार के दिन करना शुभ माना जाता है श्री कृष्णा मंत्र का जाप करने से जीवन में सकरात्मकता आती है श्री कृष्णा मंत्र…

Aarti Kunj Bihari Ki (Krishna Aarti)

|| Aarti Kunj Bihari Ki || ॥ Aarti Kunj Bihari Ki, Shri Girdhar Krishna Murari Ki ॥ Gale Mein Baijanti Mala, Bajave Murali Madhur Bala। Shravan Mein Kundal Jhalakala, Nand Ke Anand Nandlala। Gagan Sam Ang Kanti Kali, Radhika Chamak Rahi Aali। Latan Mein Thadhe Banamali; Bhramar Si Alak, Kasturi Tilak, Chandra Si Jhalak; Lalit…

आरती कुंजबिहारी की (Shri Krishna Aarti)

|| आरती कुंजबिहारी की || आरती कुंजबिहारी की, श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की ॥ आरती कुंजबिहारी की, श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की ॥ गले में बैजंती माला, बजावै मुरली मधुर बाला । श्रवण में कुण्डल झलकाला, नंद के आनंद नंदलाला । गगन सम अंग कांति काली, राधिका चमक रही आली । लतन में ठाढ़े बनमाली…

मध्याह्न आरति

|| मध्याह्न आरति || १। घेवुनि पञ्चारती करू बाबाञ्ची आरती करू सायिसी आरती करू बाबान्सी आरती ॥ १ ॥ उठा उठा हो बान्धव ओवालू हरमाधव सायीरमाधव ओवालू हरमाधव ॥ २ ॥ करूनीया स्थिरमन पाहु गंभीर हे ध्यान सायिचे हेध्यान पाहु गंभीर हेध्यान ॥ ३ ॥ कृष्णनाधा दत्तसायि जडो चित्त तुझे पायी चित्त बाबा पायी जडो…

శ్రీ సాయినాథ అష్టకం

|| శ్రీ సాయినాథ అష్టకం || పత్రిగ్రామ సముద్భూతం ద్వారకామాయి వాసినం భక్తాభీష్టప్రదం దేవం సాయినాథం నమామ్యహమ్ || ౧ || మహోన్నత కులేజాతం క్షీరాంబుధి సమే శుభే ద్విజరాజం తమోఘ్నం తం సాయినాథం నమామ్యహమ్ || ౨ || జగదుద్ధారణార్థం యో నరరూపధరో విభుః యోగినం చ మహాత్మానం సాయినాథం నమామ్యహమ్ || ౩ || సాక్షాత్కారే జయే లాభే స్వాత్మారామో గురోర్ముఖాత్ నిర్మలం మమ గాత్రం చ సాయినాథం నమామ్యహమ్ || ౪ ||…

ಶ್ರೀ ಸಾಯಿನಾಥ ಅಷ್ಟಕಂ

|| ಶ್ರೀ ಸಾಯಿನಾಥ ಅಷ್ಟಕಂ || ಪತ್ರಿಗ್ರಾಮ ಸಮುದ್ಭೂತಂ ದ್ವಾರಕಾಮಾಯಿ ವಾಸಿನಂ ಭಕ್ತಾಭೀಷ್ಟಪ್ರದಂ ದೇವಂ ಸಾಯಿನಾಥಂ ನಮಾಮ್ಯಹಮ್ || ೧ || ಮಹೋನ್ನತ ಕುಲೇಜಾತಂ ಕ್ಷೀರಾಂಬುಧಿ ಸಮೇ ಶುಭೇ ದ್ವಿಜರಾಜಂ ತಮೋಘ್ನಂ ತಂ ಸಾಯಿನಾಥಂ ನಮಾಮ್ಯಹಮ್ || ೨ || ಜಗದುದ್ಧಾರಣಾರ್ಥಂ ಯೋ ನರರೂಪಧರೋ ವಿಭುಃ ಯೋಗಿನಂ ಚ ಮಹಾತ್ಮಾನಂ ಸಾಯಿನಾಥಂ ನಮಾಮ್ಯಹಮ್ || ೩ || ಸಾಕ್ಷಾತ್ಕಾರೇ ಜಯೇ ಲಾಭೇ ಸ್ವಾತ್ಮಾರಾಮೋ ಗುರೋರ್ಮುಖಾತ್ ನಿರ್ಮಲಂ ಮಮ ಗಾತ್ರಂ ಚ ಸಾಯಿನಾಥಂ ನಮಾಮ್ಯಹಮ್ || ೪ ||…

ஶ்ரீ ஸாயினாத அஷ்டகம்

|| ஶ்ரீ ஸாயினாத அஷ்டகம் || பத்ரிக்³ராம ஸமுத்³பூ⁴தம் த்³வாரகாமாயி வாஸினம் ப⁴க்தாபீ⁴ஷ்டப்ரத³ம் தே³வம் ஸாயினாத²ம் நமாம்யஹம் || 1 || மஹோன்னத குலேஜாதம் க்ஷீராம்பு³தி⁴ ஸமே ஶுபே⁴ த்³விஜராஜம் தமோக்⁴னம் தம் ஸாயினாத²ம் நமாம்யஹம் || 2 || ஜக³து³த்³தா⁴ரணார்த²ம் யோ நரரூபத⁴ரோ விபு⁴꞉ யோகி³னம் ச மஹாத்மானம் ஸாயினாத²ம் நமாம்யஹம் || 3 || ஸாக்ஷாத்காரே ஜயே லாபே⁴ ஸ்வாத்மாராமோ கு³ரோர்முகா²த் நிர்மலம் மம கா³த்ரம் ச ஸாயினாத²ம் நமாம்யஹம் || 4 ||…

Sri Sainatha Ashtakam

|| Sri Sainatha Ashtakam || patrigrāma samudbhūtaṁ dvārakāmāyi vāsinaṁ bhaktābhīṣṭapradaṁ dēvaṁ sāyināthaṁ namāmyaham || 1 || mahōnnata kulējātaṁ kṣīrāmbudhi samē śubhē dvijarājaṁ tamōghnaṁ taṁ sāyināthaṁ namāmyaham || 2 || jagaduddhāraṇārthaṁ yō nararūpadharō vibhuḥ yōginaṁ ca mahātmānaṁ sāyināthaṁ namāmyaham || 3 || sākṣātkārē jayē lābhē svātmārāmō gurōrmukhāt nirmalaṁ mama gātraṁ ca sāyināthaṁ namāmyaham || 4 ||…

श्री सायिनाथ अष्टकम्

|| श्री सायिनाथ अष्टकम् || पत्रिग्राम समुद्भूतं द्वारकामायि वासिनं भक्ताभीष्टप्रदं देवं सायिनाथं नमाम्यहम् ॥ १ ॥ महोन्नत कुलेजातं क्षीराम्बुधि समे शुभे द्विजराजं तमोघ्नं तं सायिनाथं नमाम्यहम् ॥ २ ॥ जगदुद्धारणार्थं यो नररूपधरो विभुः योगिनं च महात्मानं सायिनाथं नमाम्यहम् ॥ ३ ॥ साक्षात्कारे जये लाभे स्वात्मारामो गुरोर्मुखात् निर्मलं मम गात्रं च सायिनाथं नमाम्यहम् ॥ ४ ॥…

శ్రీ సాయి విభూతి మంత్రం

|| శ్రీ సాయి విభూతి మంత్రం || మహాగ్రాహపీడాం మహోత్పాతపీడాం మహారోగపీడాం మహాతీవ్రపీడాం | హరత్యాశుచే ద్వారకామాయి భస్మం నమస్తే గురు శ్రేష్ఠ సాయీశ్వరాయ || పరమం పవిత్రం బాబా విభూతిం పరమం విచిత్రం లీలావిభూతిం | పరమార్థ ఇష్టార్థ మోక్షప్రదానం బాబా విభూతిం ఇదమాశ్రయామి ||

ಶ್ರೀ ಸಾಯಿ ವಿಭೂತಿ ಮಂತ್ರಂ

|| ಶ್ರೀ ಸಾಯಿ ವಿಭೂತಿ ಮಂತ್ರಂ || ಮಹಾಗ್ರಾಹಪೀಡಾಂ ಮಹೋತ್ಪಾತಪೀಡಾಂ ಮಹಾರೋಗಪೀಡಾಂ ಮಹಾತೀವ್ರಪೀಡಾಂ | ಹರತ್ಯಾಶುಚೇ ದ್ವಾರಕಾಮಾಯಿ ಭಸ್ಮಂ ನಮಸ್ತೇ ಗುರು ಶ್ರೇಷ್ಠ ಸಾಯೀಶ್ವರಾಯ || ಪರಮಂ ಪವಿತ್ರಂ ಬಾಬಾ ವಿಭೂತಿಂ ಪರಮಂ ವಿಚಿತ್ರಂ ಲೀಲಾವಿಭೂತಿಂ | ಪರಮಾರ್ಥ ಇಷ್ಟಾರ್ಥ ಮೋಕ್ಷಪ್ರದಾನಂ ಬಾಬಾ ವಿಭೂತಿಂ ಇದಮಾಶ್ರಯಾಮಿ ||

ஶ்ரீ ஸாயி விபூ⁴தி மந்த்ரம்

|| ஶ்ரீ ஸாயி விபூ⁴தி மந்த்ரம் || மஹாக்³ராஹபீடா³ம் மஹோத்பாதபீடா³ம் மஹாரோக³பீடா³ம் மஹாதீவ்ரபீடா³ம் | ஹரத்யாஶுசே த்³வாரகாமாயி ப⁴ஸ்மம் நமஸ்தே கு³ரு ஶ்ரேஷ்ட² ஸாயீஶ்வராய || பரமம் பவித்ரம் பா³பா³ விபூ⁴திம் பரமம் விசித்ரம் லீலாவிபூ⁴திம் | பரமார்த² இஷ்டார்த² மோக்ஷப்ரதா³னம் பா³பா³ விபூ⁴திம் இத³மாஶ்ரயாமி ||

Sri Sai Vibhuti Mantra

|| Sri Sai Vibhuti Mantra || mahāgrāhapīḍāṁ mahōtpātapīḍāṁ mahārōgapīḍāṁ mahātīvrapīḍāṁ | haratyāśucē dvārakāmāyi bhasmaṁ namastē guru śrēṣṭha sāyīśvarāya || paramaṁ pavitraṁ bābā vibhūtiṁ paramaṁ vicitraṁ līlāvibhūtiṁ | paramārtha iṣṭārtha mōkṣapradānaṁ bābā vibhūtiṁ idamāśrayāmi ||

श्री सायि विभूति मन्त्र

|| श्री सायि विभूति मन्त्र || महाग्राहपीडां महोत्पातपीडां महारोगपीडां महातीव्रपीडां । हरत्याशुचे द्वारकामायि भस्मं नमस्ते गुरु श्रेष्ठ सायीश्वराय ॥ परमं पवित्रं बाबा विभूतिं परमं विचित्रं लीलाविभूतिं । परमार्थ इष्टार्थ मोक्षप्रदानं बाबा विभूतिं इदमाश्रयामि ॥

శ్రీ సాయి సకార అష్టోత్తరశతనామావళిః

|| శ్రీ సాయి సకార అష్టోత్తరశతనామావళిః || ఓం శ్రీసాయి సద్గురువే నమః ఓం శ్రీసాయి సాకోరివాసినే నమః ఓం శ్రీసాయి సాధననిష్ఠాయ నమః ఓం శ్రీసాయి సన్మార్గదర్శినే నమః ఓం శ్రీసాయి సకలదేవతా స్వరూపాయ నమః ఓం శ్రీసాయి సువర్ణాయ నమః ఓం శ్రీసాయి సమ్మోహనాయ నమః ఓం శ్రీసాయి సమాశ్రిత నింబవృక్షాయ నమః ఓం శ్రీసాయి సముద్ధార్త్రే నమః ఓం శ్రీసాయి సత్పురుషాయ నమః ||౧౦|| ఓం శ్రీసాయి సత్పరాయణాయ నమః ఓం శ్రీసాయి…

ಶ್ರೀ ಸಾಯಿ ಸಕಾರ ಅಷ್ಟೋತ್ತರಶತನಾಮಾವಳಿಃ

|| ಶ್ರೀ ಸಾಯಿ ಸಕಾರ ಅಷ್ಟೋತ್ತರಶತನಾಮಾವಳಿಃ || ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸದ್ಗುರುವೇ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಾಕೋರಿವಾಸಿನೇ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಾಧನನಿಷ್ಠಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸನ್ಮಾರ್ಗದರ್ಶಿನೇ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಕಲದೇವತಾ ಸ್ವರೂಪಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸುವರ್ಣಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಮ್ಮೋಹನಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಮಾಶ್ರಿತ ನಿಂಬವೃಕ್ಷಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸಮುದ್ಧಾರ್ತ್ರೇ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸತ್ಪುರುಷಾಯ ನಮಃ ||೧೦|| ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ ಸತ್ಪರಾಯಣಾಯ ನಮಃ ಓಂ ಶ್ರೀಸಾಯಿ…

ஶ்ரீ ஸாயி ஸகார அஷ்டோத்தரஶதனாமாவளி꞉

|| ஶ்ரீ ஸாயி ஸகார அஷ்டோத்தரஶதனாமாவளி꞉ || ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸத்³கு³ருவே நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸாகோரிவாஸினே நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸாத⁴னநிஷ்டா²ய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸன்மார்க³த³ர்ஶினே நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸகலதே³வதா ஸ்வரூபாய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸுவர்ணாய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸம்மோஹனாய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸமாஶ்ரித நிம்ப³வ்ருக்ஷாய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸமுத்³தா⁴ர்த்ரே நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸத்புருஷாய நம꞉ ||10|| ஓம் ஶ்ரீஸாயி ஸத்பராயணாய நம꞉ ஓம் ஶ்ரீஸாயி…

Sri Sai Sakara Ashtottara Shatanamavali

|| Sri Sai Sakara Ashtottara Shatanamavali || ōṁ śrīsāyi sadguruvē namaḥ ōṁ śrīsāyi sākōrivāsinē namaḥ ōṁ śrīsāyi sādhananiṣṭhāya namaḥ ōṁ śrīsāyi sanmārgadarśinē namaḥ ōṁ śrīsāyi sakaladēvatā svarūpāẏa namaḥ ōṁ śrīsāyi suvarṇāya namaḥ ōṁ śrīsāyi sammōhanāya namaḥ ōṁ śrīsāyi samāśrita nimbavr̥kṣāya namaḥ ōṁ śrīsāyi samuddhārtrē namaḥ ōṁ śrīsāyi satpuruṣāya namaḥ || 10 || ōṁ śrīsāyi satparāyaṇāya…

श्री सायि सकार अष्टोत्तरशतनामावलिः

|| श्री सायि सकार अष्टोत्तरशतनामावलिः || ओं श्रीसायि सद्गुरुवे नमः ओं श्रीसायि साकोरिवासिने नमः ओं श्रीसायि साधननिष्ठाय नमः ओं श्रीसायि सन्मार्गदर्शिने नमः ओं श्रीसायि सकलदेवता स्वरूपाय़ नमः ओं श्रीसायि सुवर्णाय नमः ओं श्रीसायि सम्मोहनाय नमः ओं श्रीसायि समाश्रित निम्बवृक्षाय नमः ओं श्रीसायि समुद्धार्त्रे नमः ओं श्रीसायि सत्पुरुषाय नमः ॥ १० ॥ ओं श्रीसायि सत्परायणाय नमः…

శ్రీ సాయిబాబా ప్రార్థనాష్టకం

|| శ్రీ సాయిబాబా ప్రార్థనాష్టకం || శాంతచిత్తా మహాప్రజ్ఞా సాయినాథా దయాధనా దయాసింధో సత్యస్వరూపా మాయాతమవినాశనా || ౧ జాత గోతాతీతా సిద్ధా అచింత్యా కరుణాలయా పాహిమాం పాహిమాం నాథా శిరిడీ గ్రామనివాసియా || ౨ శ్రీ జ్ఞానార్క జ్ఞానదాత్యా సర్వమంగళకారకా భక్త చిత్త మరాళా హే శరణాగత రక్షక || ౩ సృష్టికర్తా విరించీ తూ పాతాతూ ఇందిరాపతి జగత్రయాలయానేతా రుద్రతో తూచ నిశ్చితీ || ౪ తుజవీణే రతాకోఠె ఠావనాయా మహీవరీ సర్వజ్ఞాతూ సాయినాథా…

ಶ್ರೀ ಸಾಯಿಬಾಬಾ ಪ್ರಾರ್ಥನಾಷ್ಟಕಂ –

|| ಶ್ರೀ ಸಾಯಿಬಾಬಾ ಪ್ರಾರ್ಥನಾಷ್ಟಕಂ || ಶಾಂತಚಿತ್ತಾ ಮಹಾಪ್ರಜ್ಞಾ ಸಾಯಿನಾಥಾ ದಯಾಧನಾ ದಯಾಸಿಂಧೋ ಸತ್ಯಸ್ವರೂಪಾ ಮಾಯಾತಮವಿನಾಶನಾ || ೧ ಜಾತ ಗೋತಾತೀತಾ ಸಿದ್ಧಾ ಅಚಿಂತ್ಯಾ ಕರುಣಾಲಯಾ ಪಾಹಿಮಾಂ ಪಾಹಿಮಾಂ ನಾಥಾ ಶಿರಿಡೀ ಗ್ರಾಮನಿವಾಸಿಯಾ || ೨ ಶ್ರೀ ಜ್ಞಾನಾರ್ಕ ಜ್ಞಾನದಾತ್ಯಾ ಸರ್ವಮಂಗಳಕಾರಕಾ ಭಕ್ತ ಚಿತ್ತ ಮರಾಳಾ ಹೇ ಶರಣಾಗತ ರಕ್ಷಕ || ೩ ಸೃಷ್ಟಿಕರ್ತಾ ವಿರಿಂಚೀ ತೂ ಪಾತಾತೂ ಇಂದಿರಾಪತಿ ಜಗತ್ರಯಾಲಯಾನೇತಾ ರುದ್ರತೋ ತೂಚ ನಿಶ್ಚಿತೀ || ೪ ತುಜವೀಣೇ ರತಾಕೋಠೆ ಠಾವನಾಯಾ ಮಹೀವರೀ ಸರ್ವಜ್ಞಾತೂ ಸಾಯಿನಾಥಾ…

ஶ்ரீ ஸாயிபா³பா³ ப்ரார்த²னாஷ்டகம்

|| ஶ்ரீ ஸாயிபா³பா³ ப்ரார்த²னாஷ்டகம் || ஶாந்தசித்தா மஹாப்ரஜ்ஞா ஸாயினாதா² த³யாத⁴னா த³யாஸிந்தோ⁴ ஸத்யஸ்வரூபா மாயாதமவினாஶனா || 1 ஜாத கோ³தாதீதா ஸித்³தா⁴ அசிந்த்யா கருணாலயா பாஹிமாம் பாஹிமாம் நாதா² ஶிரிடீ³ க்³ராமனிவாஸியா || 2 ஶ்ரீ ஜ்ஞானார்க ஜ்ஞானதா³த்யா ஸர்வமங்க³ளகாரகா ப⁴க்த சித்த மராளா ஹே ஶரணாக³த ரக்ஷக || 3 ஸ்ருஷ்டிகர்தா விரிஞ்சீ தூ பாதாதூ இந்தி³ராபதி ஜக³த்ரயாலயானேதா ருத்³ரதோ தூச நிஶ்சிதீ || 4 துஜவீணே ரதாகோடெ² டா²வனாயா மஹீவரீ ஸர்வஜ்ஞாதூ ஸாயினாதா²…

Sai baba Prarthana Ashtakam

|| Sai baba Prarthana Ashtakam || śāntacittā mahāprajñā sāyināthā dayādhanā dayāsindhō satyasvarūpā māyātamavināśanā || 1 jāta gōtātītā siddhā acintyā karuṇālayā pāhimāṁ pāhimāṁ nāthā śiriḍī grāmanivāsiyā || 2 śrī jñānārka jñānadātyā sarvamaṅgalakārakā bhakta citta marālā hē śaraṇāgata rakṣaka || 3 sr̥ṣṭikartā viriñcī tū pātātū indirāpati jagatrayālayānētā rudratō tūca niścitī || 4 tujavīṇē ratākōṭhē ṭhāvanāyā mahīvarī sarvajñātū…

श्री सायिबाबा प्रार्थनाष्टकम्

|| श्री सायिबाबा प्रार्थनाष्टकम् || शान्तचित्ता महाप्रज्ञा सायिनाथा दयाधना दयासिन्धो सत्यस्वरूपा मायातमविनाशना ॥ १ जात गोतातीता सिद्धा अचिन्त्या करुणालया पाहिमां पाहिमां नाथा शिरिडी ग्रामनिवासिया ॥ २ श्री ज्ञानार्क ज्ञानदात्या सर्वमङ्गलकारका भक्त चित्त मराला हे शरणागत रक्षक ॥ ३ सृष्टिकर्ता विरिञ्ची तू पातातू इन्दिरापति जगत्रयालयानेता रुद्रतो तूच निश्चिती ॥ ४ तुजवीणे रताकोठे ठावनाया महीवरी सर्वज्ञातू सायिनाथा…

శ్రీ రామ స్తుతిః (నారద కృతం)

|| శ్రీ రామ స్తుతిః (నారద కృతం) || శ్రీరామం మునివిశ్రామం జనసద్ధామం హృదయారామం సీతారంజన సత్యసనాతన రాజారామం ఘనశ్యామమ్ | నారీసంస్తుత కాళిందీనత నిద్రాప్రార్థిత భూపాలం రామం త్వాం శిరసా సతతం ప్రణమామి చ్ఛేదిత సత్తాలమ్ || ౧ || నానారాక్షసహంతారం శరధర్తారం జనతాధారం వాలీమర్దన సాగరబంధన నానాకౌతుకకర్తారమ్ | పౌరానందద నారీతోషక కస్తూరీయుత సత్ఫాలం రామం త్వాం శిరసా సతతం ప్రణమామి చ్ఛేదిత సత్తాలమ్ || ౨ || శ్రీకాంతం జగతీకాంతం స్తుతసద్భక్తం బహుసద్భక్తం…

ಶ್ರೀ ರಾಮ ಸ್ತುತಿಃ (ನಾರದ ಕೃತಂ)

|| ಶ್ರೀ ರಾಮ ಸ್ತುತಿಃ (ನಾರದ ಕೃತಂ) || ಶ್ರೀರಾಮಂ ಮುನಿವಿಶ್ರಾಮಂ ಜನಸದ್ಧಾಮಂ ಹೃದಯಾರಾಮಂ ಸೀತಾರಂಜನ ಸತ್ಯಸನಾತನ ರಾಜಾರಾಮಂ ಘನಶ್ಯಾಮಮ್ | ನಾರೀಸಂಸ್ತುತ ಕಾಳಿಂದೀನತ ನಿದ್ರಾಪ್ರಾರ್ಥಿತ ಭೂಪಾಲಂ ರಾಮಂ ತ್ವಾಂ ಶಿರಸಾ ಸತತಂ ಪ್ರಣಮಾಮಿ ಚ್ಛೇದಿತ ಸತ್ತಾಲಮ್ || ೧ || ನಾನಾರಾಕ್ಷಸಹಂತಾರಂ ಶರಧರ್ತಾರಂ ಜನತಾಧಾರಂ ವಾಲೀಮರ್ದನ ಸಾಗರಬಂಧನ ನಾನಾಕೌತುಕಕರ್ತಾರಮ್ | ಪೌರಾನಂದದ ನಾರೀತೋಷಕ ಕಸ್ತೂರೀಯುತ ಸತ್ಫಾಲಂ ರಾಮಂ ತ್ವಾಂ ಶಿರಸಾ ಸತತಂ ಪ್ರಣಮಾಮಿ ಚ್ಛೇದಿತ ಸತ್ತಾಲಮ್ || ೨ || ಶ್ರೀಕಾಂತಂ ಜಗತೀಕಾಂತಂ ಸ್ತುತಸದ್ಭಕ್ತಂ ಬಹುಸದ್ಭಕ್ತಂ…

ஶ்ரீ ராம ஸ்துதி꞉ (நாரத க்ருதம்)

|| ஶ்ரீ ராம ஸ்துதி꞉ (நாரத க்ருதம்) || ஶ்ரீராமம் முநிவிஶ்ராமம் ஜநஸத்³தா⁴மம் ஹ்ருத³யாராமம் ஸீதாரஞ்ஜந ஸத்யஸநாதந ராஜாராமம் க⁴நஶ்யாமம் । நாரீஸம்ஸ்துத காளிந்தீ³நத நித்³ராப்ரார்தி²த பூ⁴பாலம் ராமம் த்வாம் ஶிரஸா ஸததம் ப்ரணமாமி ச்சே²தி³த ஸத்தாலம் ॥ 1 ॥ நாநாராக்ஷஸஹந்தாரம் ஶரத⁴ர்தாரம் ஜநதாதா⁴ரம் வாலீமர்த³ந ஸாக³ரப³ந்த⁴ந நாநாகௌதுககர்தாரம் । பௌராநந்த³த³ நாரீதோஷக கஸ்தூரீயுத ஸத்பா²லம் ராமம் த்வாம் ஶிரஸா ஸததம் ப்ரணமாமி ச்சே²தி³த ஸத்தாலம் ॥ 2 ॥ ஶ்ரீகாந்தம் ஜக³தீகாந்தம் ஸ்துதஸத்³ப⁴க்தம் ப³ஹுஸத்³ப⁴க்தம்…

Narada Kruta Sri Rama Stuti

|| Narada Kruta Sri Rama Stuti || śrīrāmaṁ muniviśrāmaṁ janasaddhāmaṁ hr̥dayārāmaṁ sītārañjana satyasanātana rājārāmaṁ ghanaśyāmam | nārīsaṁstuta kālindīnata nidrāprārthita bhūpālaṁ rāmaṁ tvāṁ śirasā satataṁ praṇamāmi cchēdita sattālam || 1 || nānārākṣasahantāraṁ śaradhartāraṁ janatādhāraṁ vālīmardana sāgarabandhana nānākautukakartāram | paurānandada nārītōṣaka kastūrīyuta satphālaṁ rāmaṁ tvāṁ śirasā satataṁ praṇamāmi cchēdita sattālam || 2 || śrīkāntaṁ jagatīkāntaṁ stutasadbhaktaṁ bahusadbhaktaṁ…

श्री राम स्तुतिः (नारद कृतम्)

|| श्री राम स्तुतिः (नारद कृतम्) || श्रीरामं मुनिविश्रामं जनसद्धामं हृदयारामं सीतारञ्जन सत्यसनातन राजारामं घनश्यामम् । नारीसंस्तुत कालिन्दीनत निद्राप्रार्थित भूपालं रामं त्वां शिरसा सततं प्रणमामि च्छेदित सत्तालम् ॥ १ ॥ नानाराक्षसहन्तारं शरधर्तारं जनताधारं वालीमर्दन सागरबन्धन नानाकौतुककर्तारम् । पौरानन्दद नारीतोषक कस्तूरीयुत सत्फालं रामं त्वां शिरसा सततं प्रणमामि च्छेदित सत्तालम् ॥ २ ॥ श्रीकान्तं जगतीकान्तं स्तुतसद्भक्तं बहुसद्भक्तं…

శ్రీ సీతా కవచం

|| శ్రీ సీతా కవచం || అగస్తిరువాచ | యా సీతాఽవనిసంభవాఽథ మిథిలాపాలేన సంవర్ధితా పద్మాక్షావనిభుక్సుతాఽనలగతా యా మాతులుంగోద్భవా | యా రత్నే లయమాగతా జలనిధౌ యా వేదపారం గతా లంకాం సా మృగలోచనా శశిముఖీ మాం పాతు రామప్రియా || ౧ || అస్య శ్రీసీతాకవచమంత్రస్య అగస్తిరృషిః శ్రీసీతా దేవతా అనుష్టుప్ ఛందః రమేతి బీజం జనకజేతి శక్తిః అవనిజేతి కీలకం పద్మాక్షసుతేత్యస్త్రం మాతులుంగీతి కవచం మూలకాసురఘాతినీతి మంత్రః శ్రీసీతారామచంద్రప్రీత్యర్థం సకలకామనా సిద్ధ్యర్థం చ జపే…

ಶ್ರೀ ಸೀತಾ ಕವಚಂ

|| ಶ್ರೀ ಸೀತಾ ಕವಚಂ || ಅಗಸ್ತಿರುವಾಚ | ಯಾ ಸೀತಾಽವನಿಸಂಭವಾಽಥ ಮಿಥಿಲಾಪಾಲೇನ ಸಂವರ್ಧಿತಾ ಪದ್ಮಾಕ್ಷಾವನಿಭುಕ್ಸುತಾಽನಲಗತಾ ಯಾ ಮಾತುಲುಂಗೋದ್ಭವಾ | ಯಾ ರತ್ನೇ ಲಯಮಾಗತಾ ಜಲನಿಧೌ ಯಾ ವೇದಪಾರಂ ಗತಾ ಲಂಕಾಂ ಸಾ ಮೃಗಲೋಚನಾ ಶಶಿಮುಖೀ ಮಾಂ ಪಾತು ರಾಮಪ್ರಿಯಾ || ೧ || ಅಸ್ಯ ಶ್ರೀಸೀತಾಕವಚಮಂತ್ರಸ್ಯ ಅಗಸ್ತಿರೃಷಿಃ ಶ್ರೀಸೀತಾ ದೇವತಾ ಅನುಷ್ಟುಪ್ ಛಂದಃ ರಮೇತಿ ಬೀಜಂ ಜನಕಜೇತಿ ಶಕ್ತಿಃ ಅವನಿಜೇತಿ ಕೀಲಕಂ ಪದ್ಮಾಕ್ಷಸುತೇತ್ಯಸ್ತ್ರಂ ಮಾತುಲುಂಗೀತಿ ಕವಚಂ ಮೂಲಕಾಸುರಘಾತಿನೀತಿ ಮಂತ್ರಃ ಶ್ರೀಸೀತಾರಾಮಚಂದ್ರಪ್ರೀತ್ಯರ್ಥಂ ಸಕಲಕಾಮನಾ ಸಿದ್ಧ್ಯರ್ಥಂ ಚ ಜಪೇ…

ஶ்ரீ ஸீதா கவசம்

|| ஶ்ரீ ஸீதா கவசம் || அக³ஸ்திருவாச । யா ஸீதா(அ)வநிஸம்ப⁴வா(அ)த² மிதி²லாபாலேந ஸம்வர்தி⁴தா பத்³மாக்ஷாவநிபு⁴க்ஸுதா(அ)நலக³தா யா மாதுலுங்கோ³த்³ப⁴வா । யா ரத்நே லயமாக³தா ஜலநிதௌ⁴ யா வேத³பாரம் க³தா லங்காம் ஸா ம்ருக³ளோசநா ஶஶிமுகீ² மாம் பாது ராமப்ரியா ॥ 1 ॥ அஸ்ய ஶ்ரீஸீதாகவசமந்த்ரஸ்ய அக³ஸ்திர்ருஷி꞉ ஶ்ரீஸீதா தே³வதா அநுஷ்டுப் ச²ந்த³꞉ ரமேதி பீ³ஜம் ஜநகஜேதி ஶக்தி꞉ அவநிஜேதி கீலகம் பத்³மாக்ஷஸுதேத்யஸ்த்ரம் மாதுலுங்கீ³தி கவசம் மூலகாஸுரகா⁴திநீதி மந்த்ர꞉ ஶ்ரீஸீதாராமசந்த்³ரப்ரீத்யர்த²ம் ஸகலகாமநா ஸித்³த்⁴யர்த²ம் ச ஜபே…

Sri Sita Kavacham

|| Sri Sita Kavacham || agastiruvāca | yā sītā:’vanisambhavā:’tha mithilāpālēna saṁvardhitā padmākṣāvanibhuksutā:’nalagatā yā mātuluṅgōdbhavā | yā ratnē layamāgatā jalanidhau yā vēdapāraṁ gatā laṅkāṁ sā mr̥galōcanā śaśimukhī māṁ pātu rāmapriyā || 1 || asya śrīsītākavacamantrasya agastirr̥ṣiḥ śrīsītā dēvatā anuṣṭup chandaḥ ramēti bījaṁ janakajēti śaktiḥ avanijēti kīlakaṁ padmākṣasutētyastraṁ mātuluṅgīti kavacaṁ mūlakāsuraghātinīti mantraḥ śrīsītārāmacandraprītyarthaṁ sakalakāmanā siddhyarthaṁ ca japē…

श्री सीता कवचम्

|| श्री सीता कवचम् || अगस्तिरुवाच । या सीताऽवनिसम्भवाऽथ मिथिलापालेन संवर्धिता पद्माक्षावनिभुक्सुताऽनलगता या मातुलुङ्गोद्भवा । या रत्ने लयमागता जलनिधौ या वेदपारं गता लङ्कां सा मृगलोचना शशिमुखी मां पातु रामप्रिया ॥ १ ॥ अस्य श्रीसीताकवचमन्त्रस्य अगस्तिरृषिः श्रीसीता देवता अनुष्टुप् छन्दः रमेति बीजं जनकजेति शक्तिः अवनिजेति कीलकं पद्माक्षसुतेत्यस्त्रं मातुलुङ्गीति कवचं मूलकासुरघातिनीति मन्त्रः श्रीसीतारामचन्द्रप्रीत्यर्थं सकलकामना सिद्ध्यर्थं च जपे…

ஶ்ரீ ஜாநகீஜீவநாஷ்டகம்

|| ஶ்ரீ ஜாநகீஜீவநாஷ்டகம் || ஆலோக்ய யஸ்யாதிலலாமலீலாம் ஸத்³பா⁴க்³யபா⁴ஜௌ பிதரௌ க்ருதார்தௌ² । தமர்ப⁴கம் த³ர்பணத³ர்பசௌரம் ஶ்ரீஜாநகீஜீவநமாநதோ(அ)ஸ்மி ॥ 1 ॥ ஶ்ருத்வைவ யோ பூ⁴பதிமாத்தவாசம் வநம் க³தஸ்தேந ந நோதி³தோ(அ)பி । தம் லீலயாஹ்லாத³விஷாத³ஶூந்யம் ஶ்ரீஜாநகீஜீவநமாநதோ(அ)ஸ்மி ॥ 2 ॥ ஜடாயுஷோ தீ³நத³ஶாம் விளோக்ய ப்ரியாவியோக³ப்ரப⁴வம் ச ஶோகம் । யோ வை விஸஸ்மார தமார்த்³ரசித்தம் ஶ்ரீஜாநகீஜீவநமாநதோ(அ)ஸ்மி ॥ 3 ॥ யோ வாலிநா த்⁴வஸ்தப³லம் ஸுகண்ட²ம் ந்யயோஜயத்³ராஜபதே³ கபீநாம் । தம் ஸ்வீயஸந்தாபஸுதப்தசித்தம் ஶ்ரீஜாநகீஜீவநமாநதோ(அ)ஸ்மி…

ಶ್ರೀ ಜಾನಕೀ ಜೀವನಾಷ್ಟಕಂ

|| ಶ್ರೀ ಜಾನಕೀ ಜೀವನಾಷ್ಟಕಂ || ಆಲೋಕ್ಯ ಯಸ್ಯಾತಿಲಲಾಮಲೀಲಾಂ ಸದ್ಭಾಗ್ಯಭಾಜೌ ಪಿತರೌ ಕೃತಾರ್ಥೌ | ತಮರ್ಭಕಂ ದರ್ಪಣದರ್ಪಚೌರಂ ಶ್ರೀಜಾನಕೀಜೀವನಮಾನತೋಽಸ್ಮಿ || ೧ || ಶ್ರುತ್ವೈವ ಯೋ ಭೂಪತಿಮಾತ್ತವಾಚಂ ವನಂ ಗತಸ್ತೇನ ನ ನೋದಿತೋಽಪಿ | ತಂ ಲೀಲಯಾಹ್ಲಾದವಿಷಾದಶೂನ್ಯಂ ಶ್ರೀಜಾನಕೀಜೀವನಮಾನತೋಽಸ್ಮಿ || ೨ || ಜಟಾಯುಷೋ ದೀನದಶಾಂ ವಿಲೋಕ್ಯ ಪ್ರಿಯಾವಿಯೋಗಪ್ರಭವಂ ಚ ಶೋಕಮ್ | ಯೋ ವೈ ವಿಸಸ್ಮಾರ ತಮಾರ್ದ್ರಚಿತ್ತಂ ಶ್ರೀಜಾನಕೀಜೀವನಮಾನತೋಽಸ್ಮಿ || ೩ || ಯೋ ವಾಲಿನಾ ಧ್ವಸ್ತಬಲಂ ಸುಕಂಠಂ ನ್ಯಯೋಜಯದ್ರಾಜಪದೇ ಕಪೀನಾಮ್ | ತಂ ಸ್ವೀಯಸಂತಾಪಸುತಪ್ತಚಿತ್ತಂ…

Shrimad Bhagwat Geeta (ਸ਼੍ਰੀਮਦ ਭਗਵਤ ਗੀਤਾ)

Shrimad Bhagwat Geeta (ਸ਼੍ਰੀਮਦ ਭਗਵਤ ਗੀਤਾ)

ਸ਼੍ਰੀਮਦ ਭਗਵਤ ਗੀਤਾ ਸਨਾਤਨ ਧਰਮ ਦਾ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਧਾਰਮਿਕ ਗ੍ਰੰਥ ਹੈ। ਇਸ ਦੀ ਗਿਣਤੀ ਦੁਨੀਆ ਦੇ ਸਭ ਤੋਂ ਮਹਾਨ ਧਾਰਮਿਕ ਗ੍ਰੰਥਾਂ ਵਿੱਚ ਕੀਤੀ ਜਾਂਦੀ ਹੈ। ਗੀਤਾ ਮਹਾਂਭਾਰਤ ਦੇ ਭਾਗ ਵਿੱਚੋਂ ਇੱਕ ਹੈ, ਜਿਸ ਵਿੱਚ ਭਗਵਾਨ ਸ਼੍ਰੀ ਕ੍ਰਿਸ਼ਨ ਨੇ ਅਰਜੁਨ ਨੂੰ ਧਰਮ, ਕਰਮ, ਅਤੇ ਮੋਖ ਦੇ ਸਿਧਾਂਤਾਂ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਦਿੱਤੀ। ਇਹ ਸਿੱਖਿਆ ਕੁਰੁਕਸ਼ੇਤਰ ਦੇ ਯੁੱਧ ਮੈਦਾਨ ਵਿੱਚ…

Shrimad Bhagwat Geeta

Shrimad Bhagwat Geeta

The Shrimad Bhagavad Gita, often simply called the Gita, is one of the most revered texts in Hindu philosophy and spirituality. It is a 700-verse dialogue between Lord Krishna and Prince Arjuna, found within the epic Mahabharata, specifically in the Bhishma Parva (Book of Bhishma). The Bhagavad Gita is not only a religious scripture but…

Rigved

Rigved

The Rigveda is the oldest and most significant of the four Vedas, which are the foundational scriptures of Hinduism. Composed in ancient Sanskrit, the Rigveda is a collection of hymns (Sanskrit: ṛc, meaning “praise”) dedicated to various deities, primarily Agni (the fire god), Indra (the king of the gods), and Soma (the sacred drink). These…

Sri Janaki Jeevana Ashtakam

|| Sri Janaki Jeevana Ashtakam || ālōkya yasyātilalāmalīlāṁ sadbhāgyabhājau pitarau kr̥tārthau | tamarbhakaṁ darpakadarpacauraṁ śrījānakījīvanamānatō:’smi || 1 || śrutvaiva yō bhūpatimāttavācaṁ vanaṁ gatastēna na nōditō:’pi | taṁ līlayāhlādaviṣādaśūnyaṁ śrījānakījīvanamānatō:’smi || 2 || jaṭāyuṣō dīnadaśāṁ vilōkya priyāviyōgaprabhavaṁ ca śōkam | yō vai visasmāra tamārdracittaṁ śrījānakījīvanamānatō:’smi || 3 || yō vālinā dhvastabalaṁ sukaṇṭhaṁ nyayōjayadrājapadē kapīnām | taṁ…

श्री जानकी जीवनाष्टकम्

|| श्री जानकी जीवनाष्टकम् || आलोक्य यस्यातिललामलीलां सद्भाग्यभाजौ पितरौ कृतार्थौ । तमर्भकं दर्पणदर्पचौरं श्रीजानकीजीवनमानतोऽस्मि ॥ १ ॥ श्रुत्वैव यो भूपतिमात्तवाचं वनं गतस्तेन न नोदितोऽपि । तं लीलयाह्लादविषादशून्यं श्रीजानकीजीवनमानतोऽस्मि ॥ २ ॥ जटायुषो दीनदशां विलोक्य प्रियावियोगप्रभवं च शोकम् । यो वै विसस्मार तमार्द्रचित्तं श्रीजानकीजीवनमानतोऽस्मि ॥ ३ ॥ यो वालिना ध्वस्तबलं सुकण्ठं न्ययोजयद्राजपदे कपीनाम् । तं स्वीयसन्तापसुतप्तचित्तं…

శ్రీ రామకృష్ణ అష్టోత్తరశతనామ స్తోత్రం

|| శ్రీ రామకృష్ణ అష్టోత్తరశతనామ స్తోత్రం || శ్రీరామచంద్రశ్రీకృష్ణ సూర్యచంద్రకులోద్భవౌ | కౌసల్యాదేవకీపుత్రౌ రామకృష్ణౌ గతిర్మమ || ౧ || దివ్యరూపౌ దశరథవసుదేవాత్మసంభవౌ | జానకీరుక్మిణీకాంతౌ రామకృష్ణౌ గతిర్మమ || ౨ || ఆయోధ్యాద్వారకాధీశౌ శ్రీమద్రాఘవయాదవౌ | శ్రీకాకుత్స్థేంద్రరాజేంద్రౌ రామకృష్ణౌ గతిర్మమ || ౩ || శాంతాసుభద్రాసోదర్యౌ సౌమిత్రీగదపూర్వజౌ | త్రేతాద్వాపరసంభూతౌ రామకృష్ణౌ గతిర్మమ || ౪ || విళంబివిశ్వావసుజౌ సౌమ్యదక్షాయణోద్భవౌ | వసంతవర్షఋతుజౌ రామకృష్ణౌ గతిర్మమ || ౫ || చైత్రశ్రావణసంభూతౌ మేషసింహాఖ్యమాసజౌ | సితాసితదళోద్భూతౌ…

ಶ್ರೀ ರಾಮಕೃಷ್ಣ ಅಷ್ಟೋತ್ತರ ಶತನಾಮ ಸ್ತೋತ್ರಂ

|| ಶ್ರೀ ರಾಮಕೃಷ್ಣ ಅಷ್ಟೋತ್ತರ ಶತನಾಮ ಸ್ತೋತ್ರಂ || ರೀರಾಮಚಂದ್ರಶ್ರೀಕೃಷ್ಣ ಸೂರ್ಯಚಂದ್ರಕುಲೋದ್ಭವೌ | ಕೌಸಲ್ಯಾದೇವಕೀಪುತ್ರೌ ರಾಮಕೃಷ್ಣೌ ಗತಿರ್ಮಮ || ೧ || ದಿವ್ಯರೂಪೌ ದಶರಥವಸುದೇವಾತ್ಮಸಂಭವೌ | ಜಾನಕೀರುಕ್ಮಿಣೀಕಾಂತೌ ರಾಮಕೃಷ್ಣೌ ಗತಿರ್ಮಮ || ೨ || ಆಯೋಧ್ಯಾದ್ವಾರಕಾಧೀಶೌ ಶ್ರೀಮದ್ರಾಘವಯಾದವೌ | ಶ್ರೀಕಾಕುತ್ಸ್ಥೇಂದ್ರರಾಜೇಂದ್ರೌ ರಾಮಕೃಷ್ಣೌ ಗತಿರ್ಮಮ || ೩ || ಶಾಂತಾಸುಭದ್ರಾಸೋದರ್ಯೌ ಸೌಮಿತ್ರೀಗದಪೂರ್ವಜೌ | ತ್ರೇತಾದ್ವಾಪರಸಂಭೂತೌ ರಾಮಕೃಷ್ಣೌ ಗತಿರ್ಮಮ || ೪ || ವಿಳಂಬಿವಿಶ್ವಾವಸುಜೌ ಸೌಮ್ಯದಕ್ಷಾಯಣೋದ್ಭವೌ | ವಸಂತವರ್ಷಋತುಜೌ ರಾಮಕೃಷ್ಣೌ ಗತಿರ್ಮಮ || ೫ || ಚೈತ್ರಶ್ರಾವಣಸಂಭೂತೌ ಮೇಷಸಿಂಹಾಖ್ಯಮಾಸಜೌ |…

ஶ்ரீ ராமக்ருஷ்ண அஷ்டோத்தர ஶதநாம ஸ்தோத்ரம்

|| ஶ்ரீ ராமக்ருஷ்ண அஷ்டோத்தர ஶதநாம ஸ்தோத்ரம் || ஶ்ரீராமசந்த்³ரஶ்ரீக்ருஷ்ண ஸூர்யசந்த்³ரகுலோத்³ப⁴வௌ । கௌஸல்யாதே³வகீபுத்ரௌ ராமக்ருஷ்ணௌ க³திர்மம ॥ 1 ॥ தி³வ்யரூபௌ த³ஶரத²வஸுதே³வாத்மஸம்ப⁴வௌ । ஜாநகீருக்மிணீகாந்தௌ ராமக்ருஷ்ணௌ க³திர்மம ॥ 2 ॥ ஆயோத்⁴யாத்³வாரகாதீ⁴ஶௌ ஶ்ரீமத்³ராக⁴வயாத³வௌ । ஶ்ரீகாகுத்ஸ்தே²ந்த்³ரராஜேந்த்³ரௌ ராமக்ருஷ்ணௌ க³திர்மம ॥ 3 ॥ ஶாந்தாஸுப⁴த்³ராஸோத³ர்யௌ ஸௌமித்ரீக³த³பூர்வஜௌ । த்ரேதாத்³வாபரஸம்பூ⁴தௌ ராமக்ருஷ்ணௌ க³திர்மம ॥ 4 ॥ விலம்பி³விஶ்வாவஸுஜௌ ஸௌம்யத³க்ஷாயணோத்³ப⁴வௌ । வஸந்தவர்ஷருதுஜௌ ராமக்ருஷ்ணௌ க³திர்மம ॥ 5 ॥ சைத்ரஶ்ராவணஸம்பூ⁴தௌ மேஷஸிம்ஹாக்²யமாஸஜௌ ।…

Sri Rama Krishna Ashtottara Shatanama Stotram

|| Sri Rama Krishna Ashtottara Shatanama Stotram || śrīrāmacandraśrīkr̥ṣṇa sūryacandrakulōdbhavau | kausalyādēvakīputrau rāmakr̥ṣṇau gatirmama || 1 || divyarūpau daśarathavasudēvātmasambhavau | jānakīrukmiṇīkāntau rāmakr̥ṣṇau gatirmama || 2 || āyōdhyādvārakādhīśau śrīmadrāghavayādavau | śrīkākutsthēndrarājēndrau rāmakr̥ṣṇau gatirmama || 3 || śāntāsubhadrāsōdaryau saumitrīgadapūrvajau | trētādvāparasambhūtau rāmakr̥ṣṇau gatirmama || 4 || vilambiviśvāvasujau saumyadakṣāyaṇōdbhavau | vasantavarṣar̥tujau rāmakr̥ṣṇau gatirmama || 5 || caitraśrāvaṇasambhūtau mēṣasiṁhākhyamāsajau…

श्री रामकृष्ण अष्टोत्तरशतनाम स्तोत्रम्

|| श्री रामकृष्ण अष्टोत्तरशतनाम स्तोत्रम् || श्रीरामचन्द्रश्रीकृष्ण सूर्यचन्द्रकुलोद्भवौ । कौसल्यादेवकीपुत्रौ रामकृष्णौ गतिर्मम ॥ १ ॥ दिव्यरूपौ दशरथवसुदेवात्मसम्भवौ । जानकीरुक्मिणीकान्तौ रामकृष्णौ गतिर्मम ॥ २ ॥ आयोध्याद्वारकाधीशौ श्रीमद्राघवयादवौ । श्रीकाकुत्स्थेन्द्रराजेन्द्रौ रामकृष्णौ गतिर्मम ॥ ३ ॥ शान्तासुभद्रासोदर्यौ सौमित्रीगदपूर्वजौ । त्रेताद्वापरसम्भूतौ रामकृष्णौ गतिर्मम ॥ ४ ॥ विलम्बिविश्वावसुजौ सौम्यदक्षायणोद्भवौ । वसन्तवर्षऋतुजौ रामकृष्णौ गतिर्मम ॥ ५ ॥ चैत्रश्रावणसम्भूतौ मेषसिंहाख्यमासजौ । सितासितदलोद्भूतौ…

What is HinduNidhi? & Why?
Preserving and Celebrating Hindu Devotion and Scriptures
At HinduNidhi.Com, we are dedicated to preserving and sharing the vast spiritual and cultural heritage of Hinduism. Our extensive collection includes Aarti, Chalisa, Vrat Katha, Stotram, Sahastranaam, Ashtakam, Ashtottara, Bhajan, Path, Suktam, Kavach, Hridayam, Stuti, Shloka, Mantra, Pooja Vidhi, and more. Additionally, explore our curated Hindu scriptures in PDF format and deepen your knowledge with our insightful articles in Hindu Gyan. Join our community to connect with the timeless wisdom and traditions that have shaped our civilization.

--- Connect with HinduNidhi ---

HinduNidhi Facebook HinduNidhi X (Twitter)
Download HinduNidhi App